dimecres, 28 d’abril del 2010


El Barça es jugarà la temporada amb tres partits decisius en només sis dies



Ni en el tram final de la Lliga ni després d’una semifinal de la Champions. Les televisions i la Lliga de Futbol Professional han mantingut la mateixa línia de tota la temporada i el Barça ha tornat a sortir perjudicat en la capritxosa manera d’elegir els horaris de les jornades. L’equip blaugrana jugarà tres partits en sis dies. Avui rebrà l’Inter en el partit de la Champions, dissabte (a les 22.00 hores, és clar) es jugarà mig títol de Lliga a Vila-real i dimarts rematarà la marató davant el Tenerife a casa.
No hi havia una altra manera d’ajuntar més partits en menys dies. L’escassa sensibilitat de les televisions, unida a una arbitrarietat sense sentit, ha causat un cert malestar en l’entorn blaugrana, sobretot si es té en compte la comparació amb el Reial Madrid, que jugarà diumenge i després dimecres, just la combinació que hauria desitjat Pep Guardiola després del tens duel que els espera aquest vespre contra el bloc de José Mourinho. El tècnic es queixa de l’escàs descans que té l’equip, no de jugar abans que el seu rival pel títol, cosa que no veu malament.
Des de l’inici de temporada, el club blaugrana s’ha convertit en el blanc perfecte per als partits jugats a última hora, tant si hi havia jornada de Champions com si no. Fins i tot el partit avançat pel Mundial de Clubs contra el Xerez es va disputar a aquesta hora. El mateix va passar a la Copa del Rei, fins a l’eliminació davant el Sevilla. Aquesta situació altera la preparació dels jugadors, que s’han d’acostumar a horaris molt poc adequats.

GREUGES COMPARATIUS / Un repàs a les graelles televisives de tota la Lliga demostra els diferents criteris que se segueixen a l’hora de situar el Barça o el Madrid. Per exemple, el 2010 l’equip de Guardiola compta amb 14 partits el dissabte (si s’inclou el pròxim d’El Madrigal), mentre que el Madrid només n’ha disputat nou. El mateix greuge comparatiu es produeix si es tenen en compte els partits disputats a les 22.00 hores, la principal queixa del Pep. El líder ha disputat més d’un terç dels partits (un total de 12) en aquest horari, mentre que els blancs només n’han jugat set.
Encara que Guardiola accepta amb resignació el mandat televisiu, no sembla lògic que el calendari segueixi sense deixar la més mínima concessió als blaugranes. Ja va passar una cosa semblant per Nadal, quan l’equip es va veure obligat a retallar les vacances en un mogut inici d’any. El 2 de gener va jugar davant el Vila-real i la nit de Reis ho va fercontra el Sevilla a la Copa.
La situació encara és més vergonyant si es compara amb altres països. L’Inter, per exemple, va jugar divendres a la Lliga, cosa que ja va passar amb l’Stuttgart en vuitens. A França, el Lió, que ahir va disputar la tornada de les semifinals de la Champions, va tenir descans el cap de setmana passat, cosa inimaginable a Espanya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada